מיזם שאג"י - שבט אחים גם יחד
שאג"י הוא מיזם חברתי ייחודי העוסק באיחוי השסעים בחברה הישראלית וביצירת שיח פתוח, סובלני ומקדם ע"י הפריה הדדית, היחשפות לאוכלוסיות השונות והפרכת הסטיגמות והדעות הקדומות הנפוצות בחברה, על ידי יצירת הזדמנות למפגש בין סטודנטים, לבין קבוצות שונות באוכלוסיה.
במסגרת המיזם מופעלים שני ענפי פעילות
מפגשי סטודנטים עם תלמידים -
שפה כגשר לתקשורת
בענף זה מתקיימת תכנית שנתית של מפגשי למידת שפות הדדית, כאשר בחלקו הראשון של המפגש מסייעים סטודנטים לתלמידי תיכון ערבים-ישראלים בכיתות י'-י"ב לתרגל את השפה העברית המדוברת ובחלקו השני של המפגש תלמידי התיכון מלמדים את הסטודנטים ערבית מדוברת.
במקביל במספר מוקדים בארץ, סטודנטים מהחברה הערבית משולבים בכיתות לימוד במגמת ערבית ומתרגלים עם התלמידים היהודים ערבית מדוברת. בנוסף, מתקיימים מפגשי דיאלוג בין הסטודנטים הערבים והיהודים, בשאיפה לייצר קהילת סטודנטים מעורבת.
מפגשי הידברות בין חילונים וחרדים
בענף זה, בשיתוף פעולה עם מיזם פלוגתא, מתקיימות תכניות מפגשים הכוללים שיח פתוח בין סטודנטים חילונים ודתיים-לאומיים לבין צעירים וצעירות מהמגזר החרדי, בקבוצות מעורבות של גברים ונשים. השיח עוסק בנקודות הבוערות, הרגישות והכואבות ביותר של החברה הישראלית בנושאי דת ומדינה, יהדות ודמוקרטיה.
המפגשים מובלים ע"י שני מנחים, מנחה חילוני ומנחה חרדי, וכוללים גם הרצאות, פעילויות שיא וסיורים. בסיומה של כל שנה מתקיים אירוע 'ערב קרובים' בו המשתתפים מזמינים את בני משפחתם וחבריהם לערב מעגלי שיח אותו הם מנחים, במטרה להרחיב את מעגל השיח, ולחשוף את הסביבה הקרובה לתהליך הייחודי של הפרויקט.